„Elmer, elefantul multicolor”, de David Mckee

Una dintre seriile de cărți preferate ale lui Filip este cea care îl are în prim-plan pe Elmer. Jucăuș, vesel și foarte colorat, acest elefant nu are cum să nu te bucure.

Prima carte din serie a apărut în anul 1989, însă peripețiile lui aduc în continuare zâmbete pe chipul celor mici.

Autorul, David McKee, a conturat mai multe povești în jurul unui elefant care este diferit de toți ceilalți. Chiar dacă la început stârnește amuzamentul prin culorile pe care le are, cu timpul Elmer ne arată că este foarte bine să fii diferit, iar unicitatea este tot timpul o calitate. De ar putea să știe toți copiii acest lucru ar fi minunat!

Elmer și Rose

Iată că Elmer nu este singurul elefant deosebit. În această carte, o veți descoperi pe Rose, o elefănțică roz foarte simpatică.

Ziua specială a lui Elmer

Este ziua de naștere a lui Elmer. Toți elefanții încearcă să îi pregătească o petrecere pe cinste. Celelalte animale, însă, sunt deranjate de toată gălăgia pe care aceștia o fac. Ce se întâmplă mai departe? Toleranța, acceptarea și prietenia sunt noțiunile care vor salva situația!

Elmer și balenele

În această carte vom descoperi o frumoasă călătorie pe care elefănțelul multicolor o face alături de vărul său. Scopul este acela de a vedea balenele, însă din această carte vom învața cât de importantă este munca în echipă!

Elmer si bunicul Eldo

Importanța familiei este tratată în această carte, iar copiii află cât de importante sunt amintirile alături de cei dragi. O ipostază sensibilă a lui Elmer și a bunicului său este prezentată cititorilor, ceea ce ne face să ne gândim și noi la persoanele calde ce ne-au făcut copilăria mai fericită!

Elmer pe picioroange

Iată că Elmer este și ingenios, nu doar amuzant! În „Elmer pe picioroange” descoperim cum au scăpat elefanții de vânătorii care se aflau pe urmele lor. Elmer are o idee, însă când este pusă în practică, rezultatele nu sunt tocmai cele la care se gândise.

Elmer și monstrul

Lecția curajului este predată copilașilor în această carte. Se aude un râget înfricoșător în pădure, iar dintre toate animalele, doar Elmer are curajul să meargă să vadă ce s-a întâmplat!

Colecția mai conține și alte cărți, însă noi le avem doar pe acestea. Ele pot fi citite de pe la doi ani și poate chiar și mai devreme. Sunt foarte frumos ilustrate, iar textele sunt scurte.

Huge hug! ❤

Otilia S.

Lasă un răspuns