Weekend la Sibiu: Atracții pentru copii și părinți

Sibiul va fi întotdeauna o destinație perfectă pentru călătoriile cu copiii.

Este a doua oară când mergem în acest oraș. Despre primul contact cu Sibiul am scris aici. Ne-a plăcut mult atmosfera, așa că am revenit cu drag și dornici să bifăm noi distracții.

Muzeul Astra

Prima noastră oprire a fost la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”, situat în Dumbrava Sibiului. A fost o lecție în aer liber de cultură românească cu tot ce înseamnă ea: arhitectură tradițională, meșteșuguri vechi și bucătărie arhaică.

Gospodărie de pescare, specifică localităților din Delta Dunării

Zona cea mai frumoasă cred că e cea din jurul morilor de vânt, unde copiii pot zburda în voie, bucurându-se de vibrația pozitivă a locului.

Filip și jucăria favorită, lângă morile din Parcul Astra, Sibiu

Nu departe, se află și un restaurant tradițional, unde puteți încerca mâncare specific românească, iar copiii se pot da într-un leagăn de lemn (până ce Juniorul ajunge să calce într-o mocirlă și trebuie să plecați de urgență pentru că e ud și murdar, iar haine de schimb nu aveți decât la mașină. True story!).

O activitate drăguță pe care o puteți testa aici este plimbarea cu căruța pe aleile complexului. Noi am ratat această distracție pentru că toate atelajele erau rezervate deja.

Grădina Zoo

Dacă ajungeți în această zonă a orașului, e musai să mergeți și pe la Grădina Zoologică. Nu are foarte multe animale, dar e un loc bun de joacă pentru cei mici.

Intrarea costă în jur de 5 lei și veți putea admira lupi albi, zebre și chiar și jaguari.

În această grădină veți găsi și două lacuri, dintre care unul este de agrement, motiv pentru care puteți închiria hidrobiciclete sau bărci.

Muzeul de Vânătoare „August von Speiss”

Pentru copiii cărora le plac armele de luptă sau animalele împăiate, această locație este perfectă. Amplasat în fosta reședință a lui August von Speiss, vânător al Casei Regale a României, muzeul conține trofeele pe care acesta le-a obținut de-a lungul timpului.

Obiectivul turistic este organizat în mai multe sectoare: Arme şi Instrumente de Vânătoare, Trofee de Vânătoare, Sala Memorială August von Spiess, Trofee Africane.

Muzeul de Vânătoare, Sibiu

Castelul de Lut Valea Zânelor

Știți imaginile acelea frumoase cu case de lut, ce par că aparțin celor șapte pitici din Albă ca Zăpada? Ei bine, dacă vreți să le vedeți în realitate, să știți că ele sunt situate în apropiere de Sibiu, la doar 40 de kilometri.

Castelul de lut nu face parte neapărat dintr-un basm, însă am aflat că el este proiectul a doi soți, ce și-au dorit să facă ceva unic în România. Și au reușit! Construcția este făcută din cob, un material realizat din lut, apă, paie și nisip. În curte veți găsi și o terasă cu băncuțe, frumos încadrate de flori.

O recomandare de restaurant kid-friendly

Dacă mergeți cu copiii la Sibiu și vreți un restaurant cu loc de joacă, să știți că există câteva variante. Ele sunt, însă, foarte solicitate, așa că trebuie să faceți rezervare din timp.

Atrium (situat foarte aproape de Podul Minciunilor) și Benjamin Steak House sunt două dintre cele mai cunoscute, amplasate în Centrul orașului. Din păcate, noi nu am făcut rezervare, așa că nu am găsit locuri, dar nimic nu este întâmplător. Plimbându-ne pe străduțe am dat de Hochmeister, un bistro cochet, ce are un generos loc de joacă pentru cei mici. Bonus, mâncarea este ultra-mega-delicioasă și vă asigur că veți testa mâncăruri pe care nu le găsiți la orice colț de stradă.

Noi am testat păstrăvul crocant cu piure de conopidă, tocana de iepure cu gutui caramelizate, ruladă săsească cu salată de cartofi și sos de vită și la desert – mălai dulce cu înghețată de sfeclă și sirop de tarhon. V-am convins, nu-i așa?

Sursa foto aici

Huge hug! ❤

Otilia S.

Lasă un răspuns