„Vreau să știu de ce”, de Charlotte Grossetete

Vreau să știu „De ce”

Curiozitatea copiilor este nemărginită, în timp ce inspirația părinților se află, uneori, la polul opus.

Vine un moment în care cei mici trec de la stadiul de bebeluș la cel de copil curios, dornic să descopere răspunsuri care pe noi ne pot pune în dificultate.

De exemplu, Filip vrea să știe unde se afla înainte să fie în burtică la mami sau ce este moarte, de ce îmbătrânim și ce înseamnă să fii despărțit.

Aparent, răspunsurile pot fi oferite natural și pe înțelesul lui, însă fiecare cuvânt poate fi interpretat de el la modul propriu. În vara aceasta, Radu i-a zis lui Filip că soarele îmbătrânește pielea, motiv pentru care el a făcut următoarele deducții: Mami stă la soare, soarele îmbătrânește, mami va fi bătrână și va muri (recent, asistase la discuții legate de străbunica lui care „a murit pentru că era bătrână”). De aici și până la culcat cu ochii în lacrimi a fost un pas mic și sigur.

Ei bine, nu cred că un copil trebuie protejat de suferință, de realitate sau de întorsăturile neprevăzute pe care le poate lua viața, însă totul trebuie tratat cu precauție.

Cartea „Vreau să știu de ce” încearcă să vină în ajutorul părinților cu răspunsuri corecte, dar adaptate, pentru multe dintre întrebările care îi macină pe cei mici.

Acest volum are și ilustrații frumoase și captivante pentru copii.

Vreau să știu de ce

Lasă un răspuns