Cele mai frumoase pensiuni din județul Buzău

Cele mai frumoase pensiuni din Buzau

De mai bine de un an ne-am relocat în Buzău, iar cu ocazia aceasta am descoperit câte locuri frumoase sunt ascunse în acest județ.

Voi scrie un text separat despre locațiile pe care trebuie să le bifați neapărat, în afară de arhi-cunoscutele Sărata Monteoru sau Vulcanii Noroioși. Până atunci, însă, m-am gândit să împărtășesc pensiunile pe care le consider demne de luat în calcul dacă plănuiți o vacanță sau o simplă escapadă în această zonă.

Ferma de sub Penteleu

Încep cu una dintre cele mai apreciate locații de cazare din Buzău, atunci când părinții merg în vacanță cu cei mici. În zonă nu există deloc semnal la telefon, așa încât va trebui să vă „conectați” exclusiv la joaca cu copiii.

Rezervările se fac prin email, iar pentru a merge aici trebuie să stați minimum trei nopți.

Proprietarii s-au gândit la nevoile copiilor, așa că au amenajat un loc de joacă, iar cei mici pot vedea și hrăni animalele aflate la această fermă.

Cât timp vremea este frumoasă, au loc ateliere de creație, tâmplărie, pictură, drumeții, călărie, grădinărit, iar cei mici pot merge cu ciobanul la oi.

Pentru mai multe detalii despre povestea fermei, despre cum se face o pâine caldă în cuptor, dar și pentru a vedea cum arată acest loc, nu ezitați să accesați site-ul lor oficial, dar și pagina de Facebook.

Distanța față de București: 3 ore și jumătate

Prețul cazării: pleacă de la 600 lei/3 nopți

Ferma de sub Penteleu, sursa foto aici

Hadar Chalet

Tot după Nehoiu, la fel ca și Ferma de sub Penteleu, se află Hadar Chalet. E un loc realmente de poveste, unde totul este făcut cu dichis și starea de bine e la ea acasă. Nici aici nu prea aveți semnal la telefon. Noi ne-am orientat după niște indicatoare, căci tehnologia nu face casă bună cu zen-ul locului.

Rezervările se fac din timp, pentru că este o pensiune foarte râvnită, iar în weekenduri, de obicei, au loc evenimente private.

În ce privește activitățile destinate prichindeilor, stați liniștiți. Nu se vor plictisi la Hadar, mai ales că există locuri de joacă atât în interior, cât și în exterior. Când vremea o permite, pot face drumeții împreună cu un ghid specializat, ceea ce mi se pare de departe cel mai frumos lucru pe care îl poți face aici. Altfel, se pot juca la leagăne, tobogane, groapa de nisip sau pot alege dintre jocurile de societate, disponibile în interior.

Legat de mâncare, pachetele de cazare includ și masa, de obicei. Deși meniul este standard, copiii pot alege dintr-un mic meniu destinat lor ce mâncare vor să li se servească, aceasta fiind fără aditivi alimentari sau alte bazaconii.

Distanța față de București: 3 ore și 15 minute

Prețul cazării: pleacă de la 380 lei/noapte (*anumite perioade sunt Adults Only, așă că precizați dacă veniți cu cei mici).

Hadar Chalet
Sursa foto aici

Cabana Harțagu

Zona Siriului găzduiește și această frumoasă cabană, care încântă cu arhitectura sa ce îmbină stilul tradițional transilvănean cu cel bavarez.

Fiind situată în apropiere de Hadar Chalet, nici aici nu veți avea semnal la telefon, dar gazdele oferă Wi-Fi în zonele comune.

Pe lângă bucuria adusă de liniștea zonei, prospețimea aerului și natura în toată splendoarea sa, Cabana Harțagu oferă mai multe facilități pentru cei care îi trec pragul. Loc de joacă, teren de sport, foișoare și terasă pe râu, posibilitatea de a pescui sunt doar câteva activități pe care le puteți face odată ajunși aici.

În plus, în zonă se află mai multe obiective turistice, precum Rezervația de Zimbri, Cascada Urlătoarea sau Mănăstirea Schimbarea la Față.

Distanța față de București: 3 ore și 20 minute

Prețul cazării: pornește de la 750 lei/2 nopți. Include 5 mese

Cabana Harțagu, Buzău
Sursa foto aici

Pensiunea Lacul Zânelor

Peisajul subcarpatic în care a fost construită această pensiune o transformă în alegerea perfectă pentru familiile care doresc să stea fix în mijlocul naturii. Odată ajunși aici, vă puteți bucura de peisajul din jurul lacului Mocearu, de livezile, pășunile și pădurile ce colorează zona cu un amestec de foioase cu pin negru și pin silvestru.

Copiii au la dispoziție un loc de joacă generos, dar puteți opta și pentru echitație, drumeții pe trasee cu dificultate redusă, pescuit sau înot în piscina exterioară (dacă mergeți vara).

Distanța față de București: 3 ore și 17 minute

Prețul cazării: 140 lei/noapte

Pensiunea Lacul Zânelor, Buzău
Sursa foto aici

Pensiunea Cetățuia

În mijlocul unei poienițe, suficent de îndepărtată de forfota urbană, dar situată la doar 50 de minute de Buzău, se află Pensiunea Cetățuia. E un loc în care simți că ești la munte, așa că, dacă mergeți vara, e musai să aveți la voi un hanorac. Vă recomand, totuși, să o vizitați toamna, căci pădurea ce înconjoară acest loc se colorează în nuanțe calde de cărămiziu și galben.

E un loc minunat pentru un final de săptămână, iar cei mici nu se vor plictisi. Au la îndemână un loc de joacă special amenajat pentru ei, leagăne și hamace, În plus, toate aleile de aici sunt pietruite, așa că vor găsi materie primă pentru distracție.

Terasa pensiunii e afară și nu este acoperită, iar mâncarea servită aici este din bucătăria internațională, dar și din cea locală. Merită încercate platourile aperitiv, dar și pastele sau ciorba de cocoș.

Pe site aveți și un video de prezentare. Dați neapărat click acolo ca să îl vedeți. Sunt sigură că vă va convinge instantaneu să vă urcați în mașină și să porniți către această locație.

Distanța față de București: 2 ore și 20 minute

Prețul cazării: pornește de la 234 lei/noapte, preț estimat pentru o zi din timpul săptămânii. În weekend, tariful e aproape dublu.

Pensiunea Cetățuia, Buzău
Sursa foto aici

Complex Măgura

Nu departe de Pensiunea Cetățuia, dar amplasat la strada principală, pe drumul ce leagă Buzăul de Covasna, găsim Complexul Măgura.

Piscină, spa, loc de joacă indoor și outdoor, teren de sport multifuncțional (tenis, fotbal). Sunt doar câteva dintre punctele de atracție ale acestui complex. Atenție, însă, la piscină copiii mai mici de cinci ani nu sunt primiți pentru că apa este tratată cu clor, spațiul este închis și, astfel, există riscul de intoxicație pentru cei mici.

Oricum, dacă ajungeți aici vă veți bucura, pe lângă ceea ce oferă complexul, și de o grădină imensă, foarte bine îngrijită, cu alei și foișoare unde vă puteți relaxa.

Chiar la intrare veți găsi și un mic magazin cu produse artizanale, la prețuri decente. De exemplu, un ceas de perete tradițional costa 30 de lei, iar o bluză tip ie e 60 de lei.

Distanța față de București: 2 ore și 11 minute

Prețul cazării: de la 180 lei/noapte.

Complex Turistic Măgura, Buzău
Sursa foto aici

Hanul Moara Veche

Coborâm spre Buzău și ne îndreptăm ușor, ușor spre Vulcanii Noroioși. În comuna Berca veți găsi mai multe spații de cazare care pot fi luate în calcul dacă vreți să ajungeți în această zonă.

Unul dintre aceste locuri este Hanul Moara Veche. Camerele arată bine, restaurantul situat la parter oferă mâncare tradițională și locală, foarte bună, iar în curte este amenajat și un mic loc de joacă.

Vă recomand să mergeți aici doar și pentru a mânca. Bucatele sunt preparate cu ingrediente luate din surse sigure, iar gustul este unul pe măsură. Încercați produsele locale, cum ar fi pastrama de oaie, cârnații de Pleșcoi, a căror rețetă a fost inventată chiar în această regiune, dar și papanașii cu dulceață. Vă garantez că e o experiență culinară plăcută.

Locul dispune, așa cum ziceam și mai sus, și de o grădină, acolo unde este locul de joacă. Tot aici veți găsi mai multe mese albe din fier forjat și multă verdeață (uneori, chiar prea multă, așa că e bine să aveți la voi un spray de țânțari, dacă poposiți vara). Te simți ca Alice în țara minunilor.

Distanța față de București: 2 ore.

Prețul cazării: de la 195 lei/noapte.

Hanul Moara Veche, Buzău
Sursa foto aici

Casa Matei

La doar două minute cu mașina de la Hanul Moara Veche și tot în zona Vulcanilor Noroioși se află Casa Matei.

Locul este potrivit pentru familiile cu copii mici, pentru că pune la dispoziția oaspeților o curte mare cu iarbă verde, o mini-fermă de păsări, un teren de baschet, un loc de joacă din lemn, dar și o piscină.

Locația este frumoasă, mâncarea restaurantului este gustoasă, încă la capitolul cazare cred că ar mai fi de lucrat. Camerele arată cam ca pe vremea comunismului, iar prețul nu este, într-un fel, justificat. Noi am fost un pic dezamăgiți când am dormit, pentru o noapte aici, pentru că ar fi trebuit să avem acces la piscină, însă fix atunci o umpleau cu apă, după ce au curățat-o. Iar umplutul acesta a durat cam o zi și ceva.

Oricum, recomand locația mai ales când au loc evenimente culinare. Noi am fost de vreo două ori când au venit chefi și au gătit preparate tradiționale reinterpretate. Nu voi uita, astfel, mămăliga cu usturoi și roșii uscate, care a fost demențială lângă un obrăjor de purcel.

În plus, în curtea pensiunii am văzut de multe ori parcate rulote și, din câte am înțeles, sunt oferite servicii de campare celor care aleg această formă de agrement.

Distanța față de București: 2 ore.

Prețul cazării: de la 250 lei/noapte, preț ce include și micul dejun.

Casa Matei, Buzău
Sursa foto aici

Cob Village

Deschis de curând, Cob Village este o alternativă interesantă de cazare, în cazul în care vreți să ieșiți din rutină și să vă cazați într-o locuință din lut, 100% eco-friendly. Nu doar construcția în sine este ecologică, ci și acoperișul sau zona de lângă căsuțe.

Partea bună aici este că au loc periodic ateliere, unde cei mici se familiarizează nu doar cu ideea tehnicilor de construcție ce au la bază materiale naturale și tradiționale, ci și cu gastronomia, căci sunt zile dedicate exclusiv gătitului.

Cob Village este alcătuit din cinci căsuțe construite din cob (un amestec de pământ lutos, nisip, paie și apă, care se modelează manual).

Casuțele sunt orientate concetric, astfel încât să îți dea senzația că te afli pe un tărâm de basm.

Vă recomand să urmăriți pagina de Instagram a sătucului, pentru a fi la curent cu atelierele care au loc și cu evenimentele organizate de proprietarii Cob Village.

Distanța față de București: 2 ore.

Prețul cazării: poate fi solicitat aici

Cob Village, Buzău
Sursa foto aici

Pensiunea din Livadă

Situată în localitatea Robești, pensiunea este construită pe un platou cu o priveliște foarte frumoasă.

Aici veți găsi o piscină exterioară, multă luminozitate în casă, ceea ce mi se pare un mare plus în cazul unei pensiuni, dar și o livadă unde vă puteți așeza păturica de picnic și să vă bucurați de liniștea locului.

De asemenea, proprietarii pensiunii garantează că vă pot aduce produse de origine animală proaspete și din surse sigure, ceea ce vă poate garanta o experiență rurală inedită.

Distanța față de București: 2 ore și 7 minute

Prețul cazării: 160 de lei/noapte

Pensiunea din livada, Buzău
Sursa foto aici

Cabana Izvoranu

Această pensiune surprinde încă de la primul contact pentru că există o armonie între construcția sa și mediul natural ce o înconjoară.

Cabana are 12 camere decorate cu elemente tradițional românești, din care nu lipsesc dotări moderne. Personal, apreciez foarte mult atenția la micile detalii, care fac ca locul să pară arhaic și ancorat în arhitectura modernă în același timp.

Cabana Izvoranu are și restaurant, unde se gătește cu ingrediente proaspete și sănătoase, luate direct de la ferma proprie.

Distanța față de București: 2 ore și 2 minute

Prețul cazării: de la 200 de lei / camera dublă / noapte

Cabana Izvoranu, Buzău
Sursa foto aici

Țara Luanei

Sărata Monteoru este una dintre comorile județului Buzău, care, din păcate, nu este suficient exploatată de autorități astfel încât să atragă și turiști tineri, nu doar pensionari veniți la tratament.

În mijlocul stațiunii veți găsi un loc de joacă pentru copii, dar și câteva piscine cât de cât ok pentru o bălăceală în apă sărată.

Totuși, dacă vreți să vă petreceți un weekend aici, să știți că Pensiunea Țara Luanei este o variantă bună de cazare și loc de luat masa.

Dacă multe dintre pensiunile prezentate până acum erau amenajate în stil rustic, ei bine Țara Luanei este decorată în stil interbelic, iar proprietarii spun că aici aveți parte de experiența unei „pensiuni boutique în mijlocul naturii”.

Sunt multe elemente art deco în interiorul pensiunii și fiecare are locul său bine stabilit.

Mâncarea de la Țara Luanei este o întreagă experiență culinară. În topul preferințelor mele se află Cocoşelul de munte cu sos de vin şi Risotto, dar și brânza prăjită. De asemenea, foarte bine sunt gătite și carnea de rață, precum și coastele. Vă invit să salivați în fața meniului aici sau să mergeți direct la Țara Luanei, să vă cazați și să vă bucurați de confort în mijlocul naturii.

Ultima dată când am fost noi, locul de joacă nu mai era funcțional, dar există o mini-fermă de păsări chiar la intrarea în curtea pensiunii, iar celor mici cu siguranță le va plăcea să le privească.

Distanța față de București: 1 oră și 43 minute

Prețul cazării: pornește de la 190 de lei/noapte

Țara Luanei, Buzău
Sursa foto aici

Pensiunea Casa cu Tei

La această pensiune, situată tot în Sărata Monteoru, priveliștea panoramică a livezilor și pădurilor din zonă face toți banii. De asemenea, aici este un loc de joacă exterior cu o mini-tiroliană, leagăne și trambuline.

Mâncarea de la restaurant este gustoasă și specifică locului, căci nu au cum să lipsească celebrii cârnați de Pleșcoi sau babicul.

Un alt punct forte al locației este piscina, care e împrejmuită cu lemn, iar zona poate fi admirată și de aici, avantaj pe care nu îl au multe piscine.

Cazarea nu este spectaculoasă, dar camerele sunt îngrijite și curate.

Distanța față de București: 1 oră și 45 minute

Prețul cazării: 140 de lei/noapte

Casa cu Tei, Sărata Monteoru, Buzău
Sursa foto aici

4 comentarii

  • Toate sunt extraordinare, dar cel mai fain ar fi fost sa ne arati imaginile facute de tine acolo…pe internet circula multe astfel de imagini. Unele sunt chiar deosebite in fotografii.

    • Ai dreptate. La 85% dintre aceste pensiuni
      noi am fost si arata mai bine decat in poze! Din pacate, pozele personale se află intr-un telefon care s-a stricat si mi-a fost imposibil sa le recuperez.

  • Carmina Cernea

    Buna ziua dintre cele de mai sus descrise ce recomandati a fi cel mai drăguț? Multumesc

  • Buna ziua, Ffffff frumos, puteti scrie si ceva de campinguri??? Daca sunt si care si ce dotari, etc??
    Multumim

Lasă un răspuns