Dino Parc: distracție garantată în orice anotimp

Dino Parc

Nu e Disneyland și nici Legoland, dar e un parc care le va plăcea copiilor. E aproape de București și aduce în fața celor mici creaturi ce au dispărut de pe pământ acum zeci de milioane de ani. E vorba despre Dino Parc.

Pe drumul ce leagă Râșnovul de Poiana Brașov a fost construit, pe o suprafață generoasă, de 1,5 hectare, un parc tematic ce are în prim-plan un personaj adeseori iubit de prichindei – dinozaurul.

Locul e plin de mister, căci în spatele vegetației se ascund specii diverse de dinozauri (confecționați din fibră de sticlă), iar imaginea este completată de zgomotele ce se aud din diverse direcții. Sunt reproduceri audio ale creaturilor ce au trăit în urmă cu zeci de milioane de ani.

Așadar, nu e greu să vă simțiți exact ca în Jurassic Park. La un moment dat, chiar veți da de o mașină de teren ce are încă farurile aprinse, de parcă tocmai ar fi fost abandonată de un șofer ce s-a aflat față în față cu un dinozaur.

Sursa foto aici

Accesul în parc

Pentru a ajunge la Dino Parc trebuie să ajungeți la parcarea amenajată pentru Cetatea Râșnov. Odată ajunși aici veți plăti 5 lei pentru a merge cu tractorașul până la Dino Parc. La întoarcere, e valabil același tichet. (Mai nou, din noiembrie 2019, se plătește și parcarea. Înainte era gratuită, dar acum e o taxă de 10 lei, din câte îmi amintesc).

Intrarea în parcul dinozaurilor costă 28 de lei pentru adulți, 22 de lei pentru copiii peste trei ani, iar cei sub această vârstă pot intra gratuit.

Harta Dino Parc

Cum ne-am distrat la Dino Parc

Atracția principală a locului sigur că sunt dinozaurii. Astfel, pe un un circuit ce poate fi observat cu ușurință în harta de mai sus, puteți colinda diverse ere ce au în prim-plan acest creaturi. Plimbarea va fi una cronologică, iar în dreptul fiecărui animal din fibră de sticlă veți găsi panouri cu diverse informații utile. Veți afla, de exemplu, ce mâncau, în ce perioadă au trăit sau detalii legate de modul în care trăiau dinozaurii.

Fiecare dinozaur are în față un panou informativ

Dincolo de acest traseu, există și un loc de joacă generos. Este amenajat și un vapor unde copiii se pot cățăra și plimba, dar și o groapă de nisip foarte atractivă, mai ales în sezonul călduros. Veți găsi și tobogane, leagăne și un trenuleț din lemn captivant.

Locul de joacă de la Dino Parc. Foto preluată de aici

Aventurierii vor găsi și ei atracții la Dino Parc. Un traseu de tiroliană situat la o înălțime care variază între șase și 12 metri, având o lungime totală de 150 de metri, îi așteaptă pe copiii de peste 10 ani. În plus, parcul dispune și de traseu de aventură, disponibil pe 100 de metri.

Sursa foto aici

Tot la Dino Parc veți găsi și un cinematograf 9D, mai multe expoziții, un labirint cu lasere și ateliere de pictură. La fel ca traseul de tiroliană și cel de aventură, fiecare activitate se plătește separat. Costă cam 10 lei distracțiile extra.

Mai mult, la intrarea în parc, pe unde se face și ieșirea, există un magazin unde veți găsi multe produse pentru pasionații de dinozauri. Lego, plușuri, ouă care eclozează în două, trei zile dacă le puneți în apă și, evident, multe tipuri și dimensiuni de dinozauri în miniatură.

Unde mâncăm

În interiorul parcului veți găsi Papazaur-ul, adică un restaurant unde puteți merge să luați o gustare. Noi am fost de trei ori la Dino Parc, dar niciodată nu am mâncat aici, pentru că nu prea ne-a plăcut meniul și… pentru că am găsit o alternativă.

La Papazaur găsiți multe snack-uri, de tipul pizza sau strips-uri de pui. Noi am mâncat de fiecare dată, însă, la restaurantele din parcarea de la Cetatea Râșnov. Sunt două la număr: unul dintre ele este Sub cetate Sergiana, iar cel de-al doilea se numește Terasa pe Vale. La acesta din urmă veți găsi servire foarte rapidă, mâncare foarte bună și prețuri decente.

Restaurant Papazar, Dino Parc

Ce ne-a plăcut cel mai mult la Dino Parc

În primul rând, copiilor le-a plăcut plimbarea cu tractorașul de la parcare la Parcul Dino. Așa cum scriam și mai sus, am fost de trei ori, și de fiecare dată au fost entuziasmați de traseu.

În al doilea rând ne place că e totul foarte natural. Stai efectiv și te joci în aer curat, printre copaci, departe de agitația urbană, motiv pentru care locația aceasta e chiar o zonă de relaxare. Bine, asta se aplică părinților care au copii mai mari. Noi, restul, avem de alergat dintr-o parte în alta după prichindei. Dar, în fond, e și asta o formă de relaxare, nu? 🙂

În plus, la Dino Parc puteți merge în orice sezon al anului. Echipați corespunzător, copiii pot sta multe ore aici.

this is vegas casino

Lasă un răspuns