Lista medicamentelor pe care să le iei în vacanța cu copilul

Pentru călătoriile pe care le facem cu mașina, noi avem o geantă în care ținem toate medicamentele. De altfel, așa le ținem și în casă, astfel încât atunci când vrem să plecăm undeva nu mai trebuie să ne ocupăm și de acest „capitol”. Pur și simplu luăm geanta și am pus-o în portbagaj.

În această geantă de care vorbesc, medicamentele sunt puse pe categorii, în pungi. Astfel, vom găsi imediat antitermicele, antihstaminicele sau plasturii! Aici avem și forfecuța, dar și termometrul și batesită pentru bebeluși.

Sigur că oriunde mergem există farmacii și am putea ușura bagajul din această perspectivă. De altfel, am și uitat de vreo două ori geanta acasă și chiar atunci am avut nevoie de ea. Astfel, e bine să avem la îndemână, fie și dacă plecăm pentru doar un weekend, o trusă de „prim-ajutor” în cazul în care cel mic nu se simte tocmai bine.

Dar ce facem atunci când plecăm cu avionul? Luăm toate siropelele posibile și imposibile? Răspunsul e la fiecare familie în parte, evident. De exemplu, noi nu plecăm fără spray-urile de Ventolin sau Flixotide. Filip are bronșită astmatiformă și asta înseamnă că, dacă apar anumiți factori alergeni, începe să tușească foarte tare. Tratamentul este prescris, evident, de un medic (și confirmat de alți doi) și se aplică în cazuri de extremă urgență. Din același motiv, nici antihistaminicele nu ne lipsesc niciodată.

Ce vreau să subliniez e că fiecare părinte își cunoaște copilul și de aceea lista pe care o voi scrie nu este standard, ci doar orientativă. Este bazată pe situații cu care ne-am putea confrunta, însă dacă cel mic se îmbolnăvește în deplasare, consultați medicul. Fie și pe whatsapp, în primă fază. Nu administrați copilului substanțe ce îi pot face mai mult rău decât bine. Aceeași regulă, evident, se aplică și acasă.

Ca să fie mai ușor, am făcut un tabel cu simptomele pentru care trebuie să administrați fiecare medicament în parte, astfel încât să le grupați mai ușor în bagaj și să vă fie ușor să le bifați atunci când le puneți.

Iată și lista

Lista aceasta e valabilă pentru bebeluși și copii. Sigur că puteți să mai adăugați și altele. Cum ar fi Vigantol, de exemplu, dacă cel mic are mai puțin de doi ani. De asemenea, puteți pune în bagaj și un antibiotic care este recomandat în cazul mai multor infecții, iar la acest capitol vă puteți consulta cu pediatrul.

Lista medicamentelor pe care ar trebui să le luați în vacanță

Huge Hug!

Otilia S.

Lasă un răspuns