Titlul acestei cărți te poate purta cu gândul la un subiect diferit față de cel abordat în realitate între paginile romanului. Christie Watson creionează povestea de viață a unui băiețel nigerian – Elijah-, care ajunge în casa mai multor asistenți sociali.

Copilul crede că este „rău”, iar în interiorul lui se află un vrăjitor care îl transformă și îl obliga să facă lucruri negative.

Vrăjitorul controla totul și era atât de puternic încât îl putea face pe Elijah să dea foc bucătăriei lui Sue și a lui Gary, iar pe ei să-l facă să-l urască pentru asta. Vrăjitorul putea face ca Elijah să piardă totul, de fiecare dată, din nou. Elijah îl ura pe vrăjitor. Se ura pe el însuși. (…) Doar mama îl putea salva . Doar Mama putea să-l ferească de vrăjitor”.

Acolo unde femeile sunt regi

Aceste gânduri și comportamente au dus la schimbarea atâtor familii de asistenți sociali, până în ziua în care îi cunoaște pe Nikki și Obi, cei care își doresc să îl adopte și își asumă să îl crească, în ciuda dificultăților. Ricardo este un personaj-cheie. E un asistent social care îl îndrăgește pe Elijah și care se poartă foarte frumos cu el. Copilul are încredere în Ricardo și începe să îi povestească ce simte.

Nikki consideră că ea și Obi sunt suficient de puternici pentru a accepta comportamentul micuțului nigerian. Ei au grijă de Elijah și, în ciuda demonilor săi, el începe să se regăsească în această familie iubitoare.

Totul se schimbă atunci când Nikki rămâne gravidă, iar gândurile negre se întorc mai puternic ca niciodată în mintea lui Elijah.

Singurele lucruri reale pentru el erau vrăjitorul și dragostea Mamei , vocea ei în mintea lui: Noi ne aparținem unul celuilalt, tu și eu, de-a pururi și dincolo de veșnicie chiar.

Acolo unde femeile sunt regi

„Acolo unde femeile sunt regi” e o carte cu un puternic impact emoțional. Totuși nu lasă o impresie dramatică în sensul clasic, ci mai curând vorbește despre cicatrici ce nu pot fi vindecate cu iubire. Sunt sensibilități și ramificații ale acestora ce nu pot fi șterse din sufletul unui copil traumatizat. La final, nu ai cum să nu te gândești la suferințele tuturor copiilor care au fost lipsiți de dragostea și de protecția mamei. A unei mame sănătoase.

Lasă un răspuns