Conni e o fetiță haioasă care are fel de fel de experiențe. Până acum, avem patru cărți ce o au în prim plan pe Conni, însă această mini-colecție va fi îmbogățită curând, pentru că este o lectură educativă și plăcută pentru cei mici.

Conni face prăjituri

Lui Conni îi este poftă de fursecuri, însă mama ei este ocupată. Fetița caută singură ingredientele, mai scapă un ou, se mai joacă cu pisica, dar în cele din urmă, mami vine și o ajută. Tocmai de aceea, la finalul cărții aflăm că fursecurile sunt gata și găsim și o rețetă numai bună de preparat alături de cei mici.

Conni face prăjituri

Conni nu stă de vorbă cu necunoscuți

Cartea tratează un subiect delicat, dar care trebuie abordat cu maximă atenție de părinți. Ce trebuie să facă un copil atunci când o persoană străină încearcă să intre în vorba cu el? Conni știe că nu trebuie să meargă nicăieri cu un necunoscut.

Conni nu stă de vorbă cu necunoscuți

Conni primește bani de buzunar

În sfârșit, Conni are vârsta la care poate primi bani de buzunar. Nu îi cheltuiește, ci îi strânge pentru că își dorește un ponei ce are un compartiment special pentru strâns bani. E un fel de pușculiță pe care și-o dorește foarte mult, însă părinții decid să nu i-o cumpere pentru că oricum are foarte mulți ponei de jucărie. Astfel, săptămânal, ea primește o anumită sumă de la părinți, pe care o strânge cu răbdare, până când are suficienți bani pentru a-și lua obiectul mult visat.

Conni primește bani de buzunar

Conni la bunici

Un subiect delicat pentru copiii mici, mai ales, este cel legat de momentul în care rămân singuri la bunici, fără mami și fără tati. Sigur că majoritatea prichindeilor își iubesc bunicii, însă odată cu dispariția din peisaj a prinților, ei ies cumva din zona de confort și de rutină. Conni îi ajută pe cei mici să descopere că nu doar ei se simt stingheri atunci când rămân la bunici și, mai ales, le arată că pot trece ușor peste acest moment pentru că pot face activități minunate alături de bunica și de bunicul.

Conni la bunici

Așadar, Conni e o fetiță care are parte de multe experiențe, similare cu multe din cele trăite și de puiuții noștri. Din colecție, mai fac parte și Conni și olița, Conni are păduchi, Conni merge la grădinițăConni merge la detintist sau Conni s-a pierdut de mama. Cred că aceste cărți sunt un bun punct de plecare pentru a-i ajuta pe copii să scape de anxietăți sau să accepte mai ușor noile etape ale vieții.

Cărțile apar la Editura „Casa”, sunt scrise de Liane Schneider și sunt accesibile la preț. Costă în jur de 12 lei.

Lasă un răspuns