Iată o nouă poveste de dragoste captivantă, ce ascunde un secret pe care abia aștepți să-l elucidezi. Începutul este un pic plictisitor și la un moment dat te gândești serios să renunți să o mai citești, pentru că nu înțelegi exact de ce sunt prezentate anumite aspecte. Totuși, dacă îi dați o șansă veți vedea că este o carte care merită parcursă.

Despre „Bărbatul care n-a mai sunat”, scrisă de Rosie Walsh, autoarea volumului „Marile minciuni nevinovate” (carte ecranizată într-un serial), Liane Moriarty zice că: „Mi-a plăcut la nebunie”. Și e limpede de ce spune asta. Are exact acele ingrediente care se regăsesc și în cartea sa: o poveste de iubire, combinată cu situații în care nu vezi nicio rezolvare și mistere ce trebuie elucidate.

Din punctul meu de vedere, toţi pot alege. Orice. La un anumit nivel. Ce fac, ce simt, ce spun. Cumva ni s-a inoculat ideea că nu avem de ales. Nimic. Nici slujbele, nici relaţiile, nici fericirea. Că noi nu putem controla nimic.

„Bărbatul care n-a mai sunat”

Sarah Mackey locuiește în America, însă revine în Anglia, țara sa natală. Plimbându-se prin zona casei familiei sale se întâlnește cu Eddie David, un tâmplar local, și flacăra pasiunii se aprinde instant. Petrec împreună o săptămână magică și simt că sunt suflete pereche.

După cele șapte zile, Eddie trebuie să plece într-o vacanță în Spania pe care și-o planificase anterior momentului în care cei doi s-au cunoscut. Sarah nu are niciun dubiu că relația lor va continua, însă brusc el nu mai răspunde la telefon, la mesaje, email-uri sau pe rețelele de socializare. Toți prietenii din anturajul ei o sfătuiesc să meargă mai departe, considerând că bărbatul a privit totul ca pe o aventură. Ea, însă, simte că tăcerea lui ascunde mai mult de atât.

Nu cred că iubirea trebuie să fie ca o explozie. Nu trebuie să fie dramatică, lacomă sau alte cuvinte stupide atribuite de scriitori sau muzicieni. Dar cred că, atunci când știi, știi. 

„Bărbatul care n-a mai sunat”

În cele din urmă, Sarah descoperă motivul tăcerii lui și își dă seama că îi leagă, de fapt, mult mai multe decât ar fi crezut la început.

În paralel cu povestea lor de iubire, în carte apar și scrisori redactate de unul dintre personajele principale către sora sa. Sunt texte emoționante, ce îl fac pe cititor să creadă că știe care va fi deznodământul poveștii.

„Bărbatul care n-a mai sunat” este o poveste despre iertare, izbăvire și, mai ales, despre iubire.

Lasă un răspuns