„Dincolo de stele”, de Kristin Hannah

„Dincolo de stele”, de Kristin Hannah
„Dincolo de stele”, de Kristin Hannah

„Dincolo de stele”, de Kristin Hannah, este continuarea volumului „Aleea cu licurici” și e o poveste despre iubire, disperare, dor și regăsire.

Dacă în „Aleea cu licurici” le-am descoperit pe Tully Hart și Kate Mularky, de la vârsta adolescenței până la cea în care ajung două femei mature, legate de o prietenie ce trece orice graniță, în „Dincolo de stele” aflăm povestea fiicei lui Kate, Marah Ryan, dar și pe cea a mamei lui Tully.

Tully încearcă din răsputeri să treacă peste pierderea lui Kate, dar și să își respecte promisiunea pe care i-a făcut-o celei mai bune prietene ale sale și anume să aibă grijă de Marah. Mai curând o persoană singuratică, Tully nu știe cum să gestioneze ceea ce are de făcut. Se străduiește să aibă grijă de Marah, dar simte că eșuează lamentabil, în ciuda tuturor eforturilor sale, pentru că – nu-i așa? – e greu să știi ce implică o familie când tu însuți ai dus lipsă de așa ceva.

Marah este, însă, la fel de debusolată și de afectată de moartea mamei sale, iar vârsta la care se află – 16 ani – o face să ia decizii impulsive și, de cele mai multe ori, greșite. Adolescenta se îndrăgostește de un băiat care pare că o acceptă exact așa cum e și îi dă senzația că e înțeleasă cu adevărat. Relația vine la pachet, însă, cu o lume periculoasă, din care nu lipsesc drogurile și inadaptarea socială.

„Există durere de care nu poți fugi, Marah. Probabil că acum știi asta. Unele dureri trebuie privite fățiș.”

„Dincolo de stele”, de Kristin Hannah

În paralel, aflăm și povestea de viață a lui Dorothy Hart, mama lui Tully. În „Aleea cu licurici” știam despre ea că și-a abandonat fiica și mai apoi a dezamagit-o ori de câte ori a avut ocazia. Droguri, alcool, o viață hippie, fără restricții și angajamente. O femeie instabilă care i-a frânt inima fiicei sale de nenumărate ori. Totul are, însă, o justificare, iar, mai apoi, chiar și o vindecare.

Cele trei femei ajung, însă, să-și găsească liniștea împreună, unite de o nouă tragedie pe care trebuie să o traverseze.

Cartea demonstrează că există miracole și, indiferent dacă și pentru cât timp iei decizii greșite, există totuși o cale de întoarcere .

„Nu ajută la nimic să ignori suferința sufletească. Ba dimpotrivă. Analiza era singura consolare. În loc sa te prefaci că nu ești conștient de o durere sufletească, e de preferat să pătrunzi în străfundurile ei, să te îneci în ea. Există pace în pierdere, frumusețe în moarte, libertate în regret.”

„Dincolo de stele”, de Kristin Hannah

Lasă un răspuns