Patru lucruri pe care le poți face cu copiii la Veliko Târnovo, în două zile

veliko-tarbnovo

Când te gândești la Bulgaria, poate că nu îți vin în minte imediat locuri ca Veliko Târnovo. Cu toate acestea, acest oraș bulgăresc vine la pachet cu un farmec medieval care te va captiva din prima clipă.

Situat pe malurile fluviului Yantra, Veliko Târnovo este un oraș liniștit, încărcat de istorie și peisaje frumoase.

Iată mai jos câteva locuri pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi pentru două zile în acest orășel din Bulgaria. Sigur că lista rămâne deschisă și, probabil, sunt și alte obiective ce ar trebui bifate.

Vizitează Fortăreața Tsarevets

Unul dintre punctele de interes ale orașului este cetatea Tsarevets. Aflată pe un deal înalt și dominând orașul, această cetate a fost inima imperiului medieval bulgar, iar zidurile sale pietruite sunt mărturia vremurilor tumultuoase și a bătăliilor istorice.

Important de știut: Începând din aprilie până în octombrie, Fortăreața este deschisă între orele 08:00 si 19:00, iar din noiembrie până în martie, programul este 09:00 – 17:00.

Aflată pe un deal și dominând orașul, această cetate a fost inima imperiului medieval bulgar

Piața Samodovska Charshia, un loc ce nu trebuie ratat

Veliko Târnovo este un oraș plin de viață, cu restaurante tradiționale, piețe vibrante și evenimente culturale care reflectă bogata moștenire a orașului. În fiecare colț al acestui oraș vei descoperi povești fascinante.

De aceea, nu trebuie să ratați o plimbare pe străzile Gurko și Stefan Stambolov. În plus, puteți admira artiștii locali în timp ce lucrează în atelierele din Piața Samodovska Charshia.

Noi am avut ocazia să „prindem” și un concert stradal organizat de mai mulți tineri. A fost o experiență foarte faină!

Locul unde poți surprinde panorama orașului

Foarte aproape de Piața Samodovska Charshia se află și locul unde se pot face cele mai frumoase fotografii din Veliko Târnovo.

Nu aveți cum să-l ratați, mai ales că, de obicei, este plin de oameni care vor să capteze cea mai frumoasă pictogramă a orășelului bulgăresc.

Așa-i că te duce cu gândul la Coasta Amalfitană? 🙂

La pas prin satul bulgăresc Arbanasi

Dar farmecul Veliko Tarnovo nu se oprește aici. În apropierea orașului se află și satul Arbanasi, cunoscut pentru casele sale tradiționale din piatră și pentru atmosfera sa de basm.

Aici, vei găsi clădiri vechi, care păstrează încă influențele bogate ale artei și arhitecturii medievale bulgare. O plimbare pe străzile înguste te va purta prin magia locală a satului.

Mâncare tradițională bulgărească la Arbanasi

Noi am luat cina la un restaurat din Arbanasi – Izvora se numește – care este o locație excelentă pentru copii.

Au o grădină mare, e plin de verdeață, au câteva țarcuri cu păsări și un mic loc de joacă. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul lor AICI…

Curtea restaurantului Izvora, din Arbanassi, Bulgaria

Cascada Hotnitsa

Dacă ajungi la Veliko Târnovo, ar trebui să treci pe listă și o plimbare la Cascada Hotnitsa, mai ales că este la doar o jumătate de oră de micul orășel bulgăresc, pe drumul ce duce către Ruse.

Acolo există și un canion, unde te poți aventura să pleci în expediție. Noi nu am bifat de data aceasta decât „căderea de ape”, care arată chiar magic!

Situat la doar trei ore de București

Marele avantaj al acestei călătorii este că, din București până la Veliko Târnovo, faci doar trei ore cu mașina. Drumul nu este complicat și, dacă nu e plin sezon turistic, stai la vamă cam 10-15 minute.

Variante de cazare sunt pentru toate buzunarele. Trebuie să găsiți varianta potrivită pentru familia voastră.

La fel stă treaba și la capitolul gastronomie. Sunt multe restaurante în Veliko Târnovo. Unele mai rustice, altele mai moderne, altele care oferă degustări de vinuri (potrivite mai degrabă pentru părinții care călătoresc fără copii). Noi, de exemplu, am încercat mâncarea de la cele două locații ale restaurantului Ego. Și nu am fost dezamăgiți: view splendid, mâncare bună, prețuri decente și un design care îmbină elemente moderne cu cele clasice și, pe alocuri, tradiționale.

În concluzie, Veliko Tarnovo este mai mult decât un simplu oraș bulgăresc – este o destinație care îți va încânta simțurile și îți va hrăni sufletul cu frumusețea și istoria sa.

Indiferent dacă ești pasionat de istorie, natură sau pur și simplu dorești să experimentezi farmecul unei destinații unice, Veliko Târnovo te va surprinde și îți va rămâne adânc în suflet.

Lasă un răspuns